Van harte welkom op onze website.  We hopen dat dit bezoek je stimuleert om met ons mee te doen in de dagelijkse gebeden.  Je bent niet gewend te bidden?  Probeer het eens.  Kijk eens naar de impact op je leven.
Deze gebeden die we dagelijks aanbieden, kunnen een prachtige manier zijn om je gebedsleven op gang te krijgen.  Ze zorgen voor een ritme in je dag waarbij je niet naar jezelf kijkt, maar naar God, de Ander die je leven gemaakt heeft.
 
Op Facebook hebben we een groep waar we met elkaar in gesprek gaan over onze ervaring met Keltische gebeden. Daar vind je ook extra materialen, ideeën en liturgieën.
 
Graag horen we van je hoe (of!) deze Keltische Gebeden je helpen.
 
Hartelijke groeten - en wie we zijn? Kijk bij Over ons
 
Ingeborg Janssen
Robbert Jan Perk
Floor Vogelaar
Jos M. Strengholt
 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vandaag51
Deze week154
deze maand562
Alle dagen37616
 • Ochtendgebed 13 december Finan

  Kom Binnen

  De lezingen die in onze dagelijkse gebeden worden gebruikt gaan deze maand over de kluizenaars in Rusland; veel gelovigen trekken zich terug in de stilte van hun ‘poustinia’.  Dat woord betekent ‘woestijn’, maar duidt op elke plaats waar mensen de stilte zoeken – om in die stilte God te ontmoeten.  Dat kan ook de stilte midden in de stad zijn. 

  Ware stilte is een sleutel tot het immense en brandende hart van God.  Het is het begin van een goddelijke omgang die kan uitmonden in de immense, creatieve, vruchtbare, liefdevolle stilte van de uiteindelijke vereniging met de Geliefde. 

  Zulke stilte is heilig, het gebed aller gebeden, het leidt tot het uiteindelijke gebed van constante aanwezigheid van God, tot de hoogten van contemplatie, als de ziel die uiteindelijk haar rust vindt, leeft in de wil van God die ze totaal, geheel en compleet liefheeft.
  De lezingen zijn ontleend aan het boek Poustinia door Catherine de Hueck Doherty.

  Download de pdf van het ochtendgebed van vandaag hier

Middaggebed

Dit Middaggebed is een mooi kort gebed voor tijdens je lunchpauze, om je in het midden van de dag op God te richten.  Je kunt het alleen bidden, maar ook met anderen. Dit gebed sluit goed aan bij de Keltische Ochtendgebeden en Avondgebeden.

Download dit middaggebed

Picture 8.jpg
 • Avondgebed 13 december Finan

  Als je ooit een bedroefde kluizenaar of poustinik ziet, dan is hij helemaal geen kluizenaar.  De meest vreugdevolle mensen in Rusland zijn degenen die als ze 70 zijn, kijken met de ogen van kinderen en die vol zijn van de vreugde van de Heer, want zij die de stilte van God zijn binnengegaan zijn vol van de vreugde van God. Ja, het leven van een poustinik behoort werkelijk gevuld moeten zijn met de stille vreugde van de Heer en dat zal zichtbaar zijn.  Hij zal de ogen hebben van een kind, zelfs als zijn gezicht oud geworden is.

  Je kunt mensen niet voor de gek houden als het gaat om de aanwezigheid van liefde en vreugde in een mens.

  Download dit hele gebed als pdf