Van harte welkom op onze website.  We hopen dat dit bezoek je stimuleert om met ons mee te doen in de dagelijkse gebeden.  Je bent niet gewend te bidden?  Probeer het eens.  Kijk eens naar de impact op je leven.
Deze gebeden die we dagelijks aanbieden, kunnen een prachtige manier zijn om je gebedsleven op gang te krijgen.  Ze zorgen voor een ritme in je dag waarbij je niet naar jezelf kijkt, maar naar God, de Ander die je leven gemaakt heeft.
 
Op Facebook hebben we een groep waar we met elkaar in gesprek gaan over onze ervaring met Keltische gebeden. Daar vind je ook extra materialen, ideeën en liturgieën.
 
Graag horen we van je hoe (of!) deze Keltische Gebeden je helpen.
 
Hartelijke groeten - en wie we zijn? Kijk bij Over ons
 
Ingeborg Janssen
Robbert Jan Perk
Floor Vogelaar
Jos M. Strengholt
 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vandaag11
Deze week271
deze maand762
Alle dagen39199
 • Ochtendgebed 19 januari Aidan

  Deze maand, januari, is het begin van onze tweejaarlijkse gebedencyclus die we het Aidan-jaar noemen.  Aidan was een Ierse monnik die om zijn verzoenende houding tot bisschop van Northumbria werd benoemd.   Hij arriveerde daar rond 635 na Chr. en vestigde zich op het  eiland Lindisfarne.  Dat was niet ver van het kasteel van koning Oswald in Bamburgh.  Die vorst hielp Aidan soms met de vertaling van zijn preken, omdat Aidan niet vloeiend in Engels was. 

  Aidan reisde te voet door heel Northumbria om het evangelie te verspreiden.  Toen king Oswin, de opvolger van Oswald, hem een paard gaf om zijn werk makkelijker te maken, doneerde Aidan dat dier al snel aan een bedelaar.  Oswin was erg boos, maar Aidan gaf een wijs antwoord.  Hij vroeg aan de koning of een paard belangrijker voor hem was dan de Zoon van God.  Oswin vroeg onmiddellijk vergeving.

  Aidan kreeg hulp van talloze Schotse en Ierse monniken bij zijn zendingswerk en stichtte kerken en verspreidde het Keltisch Christendom.  Daardoor werd Lindisfarne ongeveer de hoofdstad van christelijke Engeland.  Toen koning Oswin in 651 werd gedood door een verraderlijke neef, was Aidan diep bedroefd.  Hij stierf 12 dagen later in een hutje dat hij tegen de muur van zijn kerk in Bamburgh had gebouwd.

  Download de pdf van het ochtendgebed
   

Middaggebed

Dit Middaggebed is een mooi kort gebed voor tijdens je lunchpauze, om je in het midden van de dag op God te richten.  Je kunt het alleen bidden, maar ook met anderen. Dit gebed sluit goed aan bij de Keltische Ochtendgebeden en Avondgebeden.

Download dit middaggebed

Picture-1.jpg
 • Avondgebed 19 januari Aidan

  Als het werk is gedaan,
  als de dag komt van het louterende vuur,
  als ze gezuiverd worden als goud en zilver
  om mij een rechtvaardig offer te brengen,
  dan zal het offer van mijn volk in mijn heilige plaats
  mij vreugde schenken, de Heer jullie God,
  als in de dagen vanouds,
  en als in vroeger  jaren;
  een plaats van vrede,
  een woonplaats voor God en mensen.

  Download dit hele gebed als pdf