Van harte welkom op onze website.  We hopen dat dit bezoek je stimuleert om met ons mee te doen in de dagelijkse gebeden.  Je bent niet gewend te bidden?  Probeer het eens.  Kijk eens naar de impact op je leven.
Deze gebeden die we dagelijks aanbieden, kunnen een prachtige manier zijn om je gebedsleven op gang te krijgen.  Ze zorgen voor een ritme in je dag waarbij je niet naar jezelf kijkt, maar naar God, de Ander die je leven gemaakt heeft.
 
Op Facebook hebben we een groep waar we met elkaar in gesprek gaan over onze ervaring met Keltische gebeden. Daar vind je ook extra materialen, ideeën en liturgieën.
 
Graag horen we van je hoe (of!) deze Keltische Gebeden je helpen.
 
Hartelijke groeten - en wie we zijn? Kijk bij Over ons
 
Ingeborg Janssen
Robbert Jan Perk
Floor Vogelaar
Jos M. Strengholt
 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vandaag32
Deze week214
deze maand759
Alle dagen29964
 • Ochtendgebed 21 mei Finan

  St. Columbanus (540-615) uit Ierland schreef een Brief aan een Jonge Leerling. Die brief vormde de inspiratie voor de dagelijkse lezingen van deze maand, mei.

  Columbanus was vanaf ongeveer zijn 45ste jaar een zendeling op het Europese vasteland, waar hij een aantal kloosters stichtte, met name in Luxeuil (Frankijk) en Bobbio (Italie). Hij introduceerde de Keltische gebruiken in het Europese christendom, wat hem op de nodige kritiek kwam te staan.  Van belang daarbij was de Keltische nadruk op boetedoening voor de zonden.  Columbanus en zijn metgezellen leefden zeer eenvoudig, en hun heiligheid werkte erg aanstekelijk.

  Meer over Columbanus is op deze sites te vinden: Wikipedia, New Advent, en Monastic Ireland. Hij was een groot voorbeeld van toewijding aan zijn Heer; dat wij in ons dagelijks leven een soortgelijke toewijding aan Hem hebben!

  Download de pdf van het ochtendgebed van vandaag hier

   

Middaggebed

Dit Middaggebed is een mooi kort gebed voor tijdens je lunchpauze, om je in het midden van de dag op God te richten.  Je kunt het alleen bidden, maar ook met anderen. Dit gebed sluit goed aan bij de Keltische Ochtendgebeden en Avondgebeden.

Download dit middaggebed

Picture 5.jpg
 • Avondgebed 21 mei Finan

  Zorg ervoor dat jullie onderling de vrede
  bewaren, mijn kinderen,
  en hebt elkaar lief.
  Volg het voorbeeld van goede mensen van
  voorheen
  en God zal je troosten en helpen,
  zowel in deze wereld
  als in de wereld die komen gaat.

  Download dit hele gebed als pdf