Van harte welkom op onze website.  We hopen dat dit bezoek je stimuleert om met ons mee te doen in de dagelijkse gebeden.  Je bent niet gewend te bidden?  Probeer het eens.  Kijk eens naar de impact op je leven.
Deze gebeden die we dagelijks aanbieden, kunnen een prachtige manier zijn om je gebedsleven op gang te krijgen.  Ze zorgen voor een ritme in je dag waarbij je niet naar jezelf kijkt, maar naar God, de Ander die je leven gemaakt heeft.
 
Op Facebook hebben we een groep waar we met elkaar in gesprek gaan over onze ervaring met Keltische gebeden. Daar vind je ook extra materialen, ideeën en liturgieën.
 
Graag horen we van je hoe (of!) deze Keltische Gebeden je helpen.
 
Hartelijke groeten - en wie we zijn? Kijk bij Over ons
 
Ingeborg Janssen
Robbert Jan Perk
Floor Vogelaar
Jos M. Strengholt
 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vandaag37
Deze week37
deze maand677
Alle dagen48881
 • Ochtendgebed 19 augustus AIDAN

  Deze maand, augustus, staan we stil bij het eiland Iona; de Ierse heilige Columba maakte dat tot zijn thuis in het jaar 561, en hij gebruikte het eiland als uitvalsbasis voor zijn missie: de bekering van het land.

  Zowel Iona en zijn geografie als de heilige Columba krijgen deze maand onze volle aandacht. Zowel het eiland als zijn hoofdbewoner zijn een vingerwijzing naar de geestelijke wereld, waar Christus de hoofdrol speelt.

  Reis je deze maand met ons mee naar Iona?  Laten we God zoeken zoals Columba en zijn groep van monniken dat deden. Door elke dag aan God te vragen om je op reis te leiden en te bewaren, kom je misschien wel op plaatsen waar je nooit aan hebt gedacht.  Het vergt soms moed om dat te doen.

  Belijdenis van Geloof:
  Naar wie zouden we moeten gaan, Heer?
  U spreekt woorden die eeuwig leven geven,
  en wij geloven en weten
  dat u de Heilige van God bent.
  Lof aan u, Heer Jezus Christus,
  Koning van eindeloze heerlijkheid.

  Download dit hele gebed als pdf

Middaggebed

Dit Middaggebed is een mooi kort gebed voor tijdens je lunchpauze, om je in het midden van de dag op God te richten.  Je kunt het alleen bidden, maar ook met anderen. Dit gebed sluit goed aan bij de Keltische Ochtendgebeden en Avondgebeden.

Download dit middaggebed

Picture 10.jpg
 • Avondgebed 19 augustus AIDAN

  Heer, u heeft altijd
  brood voor de volgende dag gegeven;
  en hoewel ik arm ben,
  vandaag geloof ik.

  Heer, u heeft altijd
  kracht voor de volgende dag gegeven;
  en hoewel ik zwak ben,
  vandaag geloof ik.

  Download dit hele gebed als pdf