Van harte welkom op onze website.  We hopen dat dit bezoek je stimuleert om met ons mee te doen in de dagelijkse gebeden.  Je bent niet gewend te bidden?  Probeer het eens.  Kijk eens naar de impact op je leven.
Deze gebeden die we dagelijks aanbieden, kunnen een prachtige manier zijn om je gebedsleven op gang te krijgen.  Ze zorgen voor een ritme in je dag waarbij je niet naar jezelf kijkt, maar naar God, de Ander die je leven gemaakt heeft.
 
Op Facebook hebben we een groep waar we met elkaar in gesprek gaan over onze ervaring met Keltische gebeden. Daar vind je ook extra materialen, ideeën en liturgieën.
 
Graag horen we van je hoe (of!) deze Keltische Gebeden je helpen.
 
Hartelijke groeten - en wie we zijn? Kijk bij Over ons
 
Ingeborg Janssen
Robbert Jan Perk
Floor Vogelaar
Jos M. Strengholt
 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vandaag28
Deze week266
deze maand938
Alle dagen34464
 • Ochtendgebed 23 september Finan

  Toen Aidan van Lindisfarne eens in gebed was op het eiland dat bekend staat als Inner Farne, keek hij uit over het beetje water dat hem van het vaste land scheidde; en hij zag dat er een vuur was aangestoken vlakbij de poorten van de stad Bamburgh, waar zijn vriend, de koning, zijn troon en zijn huis had.

  De meedogenloze Penda was al enige tijd bezig om zijn troepen te verzamelen tegen de koning, dus Aidan was waarschijnlijk eerder ongerust dan verrast. Terwijl de vlammen om zich heen sloegen en de stad Bamburgh dreigden te verslinden bad Aidan: ‘Heer, zie het kwaad dat Penda aanricht!’ , en op dat moment stak de wind op en dreef het vuur weg van het kasteel, en richtte niet daar verwoestingen aan, maar onder de aanvallers van de stad.

  Download de pdf van het ochtendgebed van vandaag hier

Middaggebed

Dit Middaggebed is een mooi kort gebed voor tijdens je lunchpauze, om je in het midden van de dag op God te richten.  Je kunt het alleen bidden, maar ook met anderen. Dit gebed sluit goed aan bij de Keltische Ochtendgebeden en Avondgebeden.

Download dit middaggebed

Picture-6.jpg
 • Avondgebed 23 september Finan

  Er huist een mediterende geest
  in een ieder van ons,
  bijna om zeep geholpen
  maar nog steeds in leven,
  die hunkert naar een stille
  vreugde in het nu
  en die ernaar verlangt
  het naadloze gewaad
  te raken
  van stilte
  die heel maakt.
  Alan P. Tory

  Download dit hele gebed als pdf