Van harte welkom op onze website.  We hopen dat dit bezoek je stimuleert om met ons mee te doen in de dagelijkse gebeden.  Je bent niet gewend te bidden?  Probeer het eens.  Kijk eens naar de impact op je leven.
Deze gebeden die we dagelijks aanbieden, kunnen een prachtige manier zijn om je gebedsleven op gang te krijgen.  Ze zorgen voor een ritme in je dag waarbij je niet naar jezelf kijkt, maar naar God, de Ander die je leven gemaakt heeft.
 
Op Facebook hebben we een groep waar we met elkaar in gesprek gaan over onze ervaring met Keltische gebeden. Daar vind je ook extra materialen, ideeën en liturgieën.
 
Graag horen we van je hoe (of!) deze Keltische Gebeden je helpen.
 
Hartelijke groeten - en wie we zijn? Kijk bij Over ons
 
Ingeborg Janssen
Robbert Jan Perk
Floor Vogelaar
Jos M. Strengholt
 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vandaag42
Deze week275
deze maand1137
Alle dagen25507
 • Ochtendgebed 22 januari Finan

  Wees mijn verlangen,
  o Heer van mijn hart…

  De overdenkingen van deze maand zijn geschreven door Amund Karner en gebaseerd op het lied ‘Wees mijn verlangen’. Dit is een oud Iers-Keltisch gedicht, op muziek gezet in de negentiende eeuw, en nog steeds te vinden in veel liedbundels.

  Ik vraag niet om weg te mogen vliegen van de wereld, maar om betrokken te zijn bij de wereld. Ik ben in de wereld, maar ook in de tegenwoordigheid van Jezus. Ik probeer zijn woord voor een gebroken wereld te horen. Hij ziet mijn gebrokenheid en die van de wereld rondom mij. Ik sta in Gods tegenwoordigheid, terwijl ik naar hem kijk, naar hem luister en ik de dingen van de wereld bij hem breng waar mijn verlangen op gericht is. Ik probeer zijn woord te horen. Wees mijn verlangen, o Heer.

  Ik vraag aan de Heer één ding,
  het enige wat ik verlang:
  wonen in het huis van de Heer
  alle dagen van mijn leven,
  om de liefde van de Heer te aanschouwen,
  hem te ontmoeten in zijn tempel.

  Download dit hele gebed als pdf

   

Middaggebed

Dit Middaggebed is een mooi kort gebed voor tijdens je lunchpauze, om je in het midden van de dag op God te richten.  Je kunt het alleen bidden, maar ook met anderen. Dit gebed sluit goed aan bij de Keltische Ochtendgebeden en Avondgebeden.

Download dit middaggebed

Picture-1.jpg
 • Avondgebed 22 januari Finan

  Oproep: Uit de diepte roep ik tot u
  Reactie: O Heer, hoor mijn stem.
  Oproep: Met mijn hele hart wil ik u prijzen.
  Reactie: O Heer, hoor mijn stem.
  Oproep: Als u de zonden blijft gedenken, Heer,
  Reactie: Wie houdt dan stand? Wie houdt dan stand?

  Download dit hele gebed als pdf