Van harte welkom op onze website.  We hopen dat dit bezoek je stimuleert om met ons mee te doen in de dagelijkse gebeden.  Je bent niet gewend te bidden?  Probeer het eens.  Kijk eens naar de impact op je leven.
Deze gebeden die we dagelijks aanbieden, kunnen een prachtige manier zijn om je gebedsleven op gang te krijgen.  Ze zorgen voor een ritme in je dag waarbij je niet naar jezelf kijkt, maar naar God, de Ander die je leven gemaakt heeft.
 
Op Facebook hebben we een groep waar we met elkaar in gesprek gaan over onze ervaring met Keltische gebeden. Daar vind je ook extra materialen, ideeën en liturgieën.
 
Graag horen we van je hoe (of!) deze Keltische Gebeden je helpen.
 
Hartelijke groeten - en wie we zijn? Kijk bij Over ons
 
Ingeborg Janssen
Robbert Jan Perk
Floor Vogelaar
Jos M. Strengholt
 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vandaag45
Deze week45
deze maand791
Alle dagen33094
 • Ochtendgebed 21 augustus Finan

  Gods wetten zijn er om ons te beschermen.  Of we nu goede of slechte ouders hebben of, zoals de meesten van ons iets daar tussenin, het is belangrijk voor onszelf dat we ze eren en zegenen.  Soms is het voor iemand nodig om een ouder die reeds overleden is te vergeven, en ook al is dat eenzijdig, vrede met die ouder te sluiten.

  Niemand kan alles voor ons zijn dat wij behoeven.  Alleen God is in staat om de Alfa en de Omega en alles daartussenin te zijn, om de gaten te vullen waar anderen ons tegenvallen of teleurstellen: God stelt nooit teleur.

  Ons oordeel over onze ouders kan onszelf veroordelen, en woede kan ons gebonden houden en allerlei soorten schade doen aan onszelf maar ook hen vastgebonden houden.  Lichamelijke genezing kan worden tegengehouden totdat met woede en bitterheid is afgerekend.
  God kan met ons door al onze herinneringen wandelen totdat die het vredige Koninkrijk worden.
   
  Download de pdf van het ochtendgebed van vandaag hier

Middaggebed

Dit Middaggebed is een mooi kort gebed voor tijdens je lunchpauze, om je in het midden van de dag op God te richten.  Je kunt het alleen bidden, maar ook met anderen. Dit gebed sluit goed aan bij de Keltische Ochtendgebeden en Avondgebeden.

Download dit middaggebed

Picture-7.jpg
 • Avondgebed 21 augustus Finan

  SINT AIDANS GEBED VOOR HET HEILIGE EILAND
  VAN LINDISFARNE
  Heer, dit kale eiland, maak het een plek van vrede.
  Hier wone de vrede van hen die uw wil doen.
  Hier wone de vrede van een broeder die mensen dient.
  Hier wone de vrede van heilige monniken die gehoorzamen.
  Hier wone de vrede van eredienst bij nacht en dag.
  Moge dit eiland uw heilige eiland zijn,
  ik, Heer, uw dienstknecht, Aidan, zeg dit gebed.
  Wilt u er nu voor zorgen? Amen.

  Download dit hele gebed als pdf