Van harte welkom op onze website.  We hopen dat dit bezoek je stimuleert om met ons mee te doen in de dagelijkse gebeden.  Je bent niet gewend te bidden?  Probeer het eens.  Kijk eens naar de impact op je leven.
Deze gebeden die we dagelijks aanbieden, kunnen een prachtige manier zijn om je gebedsleven op gang te krijgen.  Ze zorgen voor een ritme in je dag waarbij je niet naar jezelf kijkt, maar naar God, de Ander die je leven gemaakt heeft.
 
Op Facebook hebben we een groep waar we met elkaar in gesprek gaan over onze ervaring met Keltische gebeden. Daar vind je ook extra materialen, ideeën en liturgieën.
 
Graag horen we van je hoe (of!) deze Keltische Gebeden je helpen.
 
Hartelijke groeten - en wie we zijn? Kijk bij Over ons
 
Ingeborg Janssen
Robbert Jan Perk
Floor Vogelaar
Jos M. Strengholt
 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vandaag21
Deze week280
deze maand713
Alle dagen40521
 • Ochtendgebed 17 februari Aidan

  Deze maand komen de lezingen uit geschriften van verschillende christenen, zowel uit deze tijd als uit het verleden, allen aan Hem toegewijd.

  Heer, u greep mij en ik kon u niet weerstaan. Ik liep lang voor u weg, maar u bleef me volgen. Ik nam omwegen, maar u kende die.U haalde me in, ik worstelde, won.

  Hier ben ik, Heer, buiten adem, ik heb geen vechtlust meer, en ik zei ‘ja’, bijna tegen mijn wil. Toen ik daar bevend stond, als verslagen door zijn veroveraar, viel uw liefdevolle blik op mij.

  De teerling is geworpen, Heer, ik kan u niet langer vergeten. U greep mij in een ogenblik, in een ogenblik veroverde u mij. Mijn twijfels werden weggepoetst, mijn angsten verjaagd. Niets is voor mij nog van belang, niet mijn gemak, of zelfs mijn leven. Ik verlang alleen naar u, ik wens niets anders dan u.

  Michel Quoist (foto), Prayers of Life

  Download de pdf van het ochtendgebed

Middaggebed

Dit Middaggebed is een mooi kort gebed voor tijdens je lunchpauze, om je in het midden van de dag op God te richten.  Je kunt het alleen bidden, maar ook met anderen. Dit gebed sluit goed aan bij de Keltische Ochtendgebeden en Avondgebeden.

Download dit middaggebed

Picture-7.jpg
 • Avondgebed 17 februari Aidan

  Ik bid u, herinner u wat ik u heb aangeraden, dat is: denk vaak aan God, bij dag en bij nacht, tijdens je bezigheden en in je vrije tijd. Hij is altijd dichtbij je en met je; laat hem niet alleen. Je zou het ongemanierd vinden als je een vriend alleen laat die je is komen opzoeken: waarom moet God dan verwaarloosd worden? Vergeet hem dus niet, maar denk vaak aan hem, aanbid hem voortdurend, leef en sterf met hem; dat is de luisterrijke taak van een christen: als we dat nog niet weten, dan moeten we het leren.
  Broeder Laurent, The Practice of the Presence of God

  Download dit hele gebed als pdf